Изработка на уеб сайт

Изработка на уеб сайт Вие вероятно сте тук мисълта "Нуждая се от изработка на сайт, и искам всичко да стане бързо и колкото може по-евтино".

Прави сте! В днешно време без уеб сайт е невъзможно, а и уеб сайтът е Вашето най-мощно оръжие в маркетинга.

Не забравяйте обаче, че като всяко оръжие, ако е насочен в грешна посока, уеб сайтът може и да Ви навреди!

Уеб сайтът е критично важен за Вашия бизнес

В днешното време, в което всеки ден и Интернет се създават по над половин милион нови сайта, а собствениците им ежемесечно инвестират огромни суми за развитието и оптимизирането им, да подходите към Вашия сайт без нужния опит и знания би означавало само едно - да хвърлите на вятъра и времето си, и парите си.

Днес е вече непростимо да изградите "какъв да е" уеб сайт, просто за да имате сайт! Причината е, че един зле изграден сайт не просто не помага на бизнеса Ви. Той му пречи.

Вашият сайт е отражение Вашата фирма

Ако Вашият сайт изглежда неугледно и непрофесионално, за посетителите на сайта Вашата фирма ще е точно такава, какъвто е Вашият сайт - неугледна и непрофесионална!

... Независимо каква е тя в действителност.

В днешните времена, в които за "умовете и сърцата на потребителите" се борят хиляди фирми, инвестиращи огромни суми в компетентно изградени и прецизно оптимизирани уеб сайтове, непрофесионалното отношение към сайта е най-грубата грешка, която една фирма може да допусне!

Затова, не подценявайте нито една от изброените по-долу стъпки, и шансът Вашият сайт да работи за Вас наистина ефективно ще се увеличи многократно.

Стъпка 1: подгответе съдържанието на сайта

Успехът на Вашия сайт зависи не само от уеб Вашите дизайнери, но и от самите Вас! От качествата на информацията и текстовете, които ВИЕ ще трябва да подготвите за вашия сайт.

Не вярвайте на дизайнери, които Ви обещават да изградят за Вас "високо професионален" уеб сайт без Вие изобщо "да си мръднете пръста"! Каквито и уеб дизайнери да наемете, те ще могат само да усилят или да намалят ефекта от Вашето съдържание.

Мислете за сайта си като за списание за Вашата фирма, което трябва да издадете.

За да издадете това "списание", естествено, трябва предварително да подготвите неговата структура (какви секции да съдържа) и неговото съдържание - текстове, илюстрации, схеми, фирмени знаци и т.н.

За да си изработите правилен подход и да подготвите добро съдържание за Вашия уеб сайт, което да го направи успешен и полезен за Вашия бизнес, прочетете статиите За съдържанието на уеб сайта, Заблудите на Интернет и Десетте правила за успешен сайт.

Стъпка 2: избор на изпълнител за изработката на Вашия сайт

На този етап е време да решите кой да изгради Вашия сайт.

Вариантите, които ще се открият пред Вас, са многобройни - от безплатния вариант, тип "направи си сам", до наемането на специализирани уеб дизайн агенции, които да се заемат със задачата да проектират и изработят Вашия сайт.

Затова, полезно би било да прочетете нашата статия "Как да избера уеб дизайнер?", в която ще намерите много практически съвети в тази насока.

Не забравяйте, че зад гърба на опитните уеб дизайнери стоят стотици изградени сайтове, и затова те могат да Ви дадат наистина безценна информация и съвети не само как да подготвите Вашите изходни материали, но и как да организирате Вашата информация така, че уеб сайтът Ви да е максимално ефективен.

Стъпка 3: избор на технологично решение

След като разполагате с повечето от текстовете за Вашия сайт и сте решили кой да го изгради, време е да решите (обикновено с помощта на вече избрания от Вас уеб дизайнер) КАК да бъде изграден Вашия сайт.

Затова и следващият етап е да изберете технологичното решение, което ще е най-подходящо за Вашия сайт. Казано с други думи, това означава да решите (може и с наша помощ) дали Вашият сайт да бъде статичен или динамичен.

Моля Ви, не се подвеждайте от твърдения, че единствено динамичните сайтове са доброто решение! Всяко едно от тези две решения има своите положителни и отрицателни страни, затова наистина важно е на този етап да вземете Вашето информирано решение. За тази цел особено полезно за Ваш се е да прочетете статията ни Статичен или динамичен сайт? Кое е по-добро?

Ако сте един от многото убедени, че Wordpress е "единственото им спасение", вероятно няма да е излишно да прочетете и статията ни Wordpress - за и против.

Стъпка 4: планиране на бюджет за изработка на уеб сайта

Разбира се, със сигурност ще трябва да планирате и бюджета си, и затова ще се поинтересувате и от цени.

За това колко струва изработката на уеб сайт може да се говори много, но тук ще Ви кажем само едно: високата цена не Ви гарантира качество, но ниската цена със сигурност Ви гарантира, че ще хвърлите на вятъра парите си, колкото и малко да са те.

Не забравяйте, че нищо не може да замени богатия опит. Когато става дума за толкова критично важно нещо за бизнеса Ви като Вашия уеб сайт, не търсете най-евтиното решение, защото това е сигурен начин да дадете парите си на вятъра, а вероятно и да навредите на бизнеса си!

Разгледайте нашата страница с цени за изработка на уеб сайт и не пропускайте да си "поиграете" с нашия ценови калкулатор за изработка на уеб сайт, който ще Ви даде поне приблизителна представа колко би струвал Вашият сайт.

Всички наши ценови пакети са гъвкави. Към тях винаги могат да се добавят и изваждат елементи, така че услугата възможно най-пълно да покрие Вашите нужди. Не се колебайте да ни попитате ако имате каквито и да било въпроси.

Стъпка 5: същинската изработка на уеб сайт

Ако досега още не сте го направили, сега вече наистина е време да се свържете с нас :-)

Изпратете ни всички материали, които сте подготвили, заедно със структурата на сайта (елементите в менюто) така, както Вие ги виждате.

Ние ще Ви отговорим или с въпроси, които да ни помогнат да придобием по-ясна представа за Вашите виждания, или с крайна ценова оферта за изграждането на Вашия сайт.

Начинът и етапите, през които ще премине изграждането на Вашия сайт, вижте в отговора на въпроса Как да си поръчаме сайт?

Стъпка 6: регистриране име на домейн

Името на домейна за Вашия уеб сайт е важно! То се превръща в част от идентификацията на Вашата фирма и ще бъде част от всеки Ваш рекламен материал.

Какво точно представляват домейните и как да си регистрирате име на домейн, прочетете страницата ни за това Какво представляват домейните.

Обърнете особено внимание на подбора на това име за Вашия уеб сайт. Какво трябва да знаете за да си изберете добро име за Вашия домейн ще разберете от тази статията ни Как да си изберем добро име на домейн.

Ако намирате всички тези процедури по регистрация на домейни за прекалено объркващи или просто не Ви се занимава с това, ние с удоволствие ще направим тези регистрации вместо Вас. Обадете ни се.

Стъпка 7: наемане и настройка на хостинг

След като вече имате Ваше име на домейн, нужно е да наемете и Интернет пространство (част от сървър), в което да инсталираме Вашия сайт. Услугата по отдаване под наем на Интернет пространство се нарича хостинг.

Какво точно представлява хостингът, какви особености има и как да наемете такава услуга, прочетете в статията ни Какво е хостинг и как да си наемем хостинг?

Както винаги, ако нещо не Ви е ясно и имате нужда от помощ, свържете се с нас, а ако не Ви се занимава с тези технически детайли, ние отново можем да направим това вместо вас. Обадете ни се.

Стъпка 8: поддръжка и оптимизация

Няма нищо по-безсмислено от стар вестник и неактуален сайт! Веднъж изграден, Вашият уеб сайт ще се нуждае както от техническа поддръжка, така и от редовна актуализация на информацията в него.

Повечето от нашите ценови уеб дизайн пакети включват инсталирането на система за онлайн актуализация (т.нар. CMS), чрез която Вие сами ще можете да актуализирате основната част от съдържанието във Вашия уеб сайт.

В случай обаче, че нямате възможност да правите това или се нуждаете от по-сложни актуализации, ние предлагаме както абонаментна уеб поддръжка на всички свои клиенти, така и поддръжка при нужда, без специален договор. Свържете се с нас за всички подробности и разгледайте нашата страница, посветена на нашите цени за поддръжка на уеб сайт.

Още за значението на поддръжката, прочетете тук.

 


Търсите опитен и надежден партньор,
който да създаде, развие или поддържа Вашия уебсайт?
ВЗЕМЕТЕ ОЦЕНКА НА ВАШИЯ ПРОЕКТ СЕГА
или просто ни звъннете на 0898 205589.