Поръчка на уеб сайт

Кое е нужно да знаете при поръчка на уеб сайт?

Много от Вас са тук с мисълта "Искам да поръчам уеб сайт", при това всичко да стане бързо, и колкото може по-евтино.

Нека Ви кажа - няма нищо по-лесно от това да си поръчате уеб сайт! Всъщност всеки може да Ви изработи сайт, дори с помощта на разпространени и "прости" програми като Word ... Наистина всеки, с дори елементарни компютърни познания, може да Ви направи сайт!

Не се лъжете, обаче ... изграждането на успешен уеб сайт, който да бъде намиран и посещаван, да спомага реално за продажбите във фирмата и да развива бизнеса Ви, това е съвсем "друга бира".

В днешните времена, в които за първа страница в Google и за "сърцата на потребителите" в Интернет се борят хиляди фирми, които инвестират огромни суми в професионални, добре обмислени и прецизно оптимизирани сайтове, да се подлъжете по ниската цена би означавало само едно - да хвърлите на вятъра парите си, колкото и малко да са те!


Противно на разпространеното схващане, уеб дизайнът и маркетингът в Интернет са точни науки със свои строги закони и принципи, непознаването или пренебрегването на които се заплащат скъпо - със зле работещи и неефективни сайтове, които повече вредят на бизнеса Ви, отколкото му помагат ...

Е как може един уеб сайт да вреди?

За съжаление, може. Да имате зле изглеждащ, зле организиран и непрофесионално изграден сайт, всъщност е по-лошо, отколкото изобщо да нямате сайт.

Ще попитате защо? Просто защото всеки посетител инстинктивно прехвърля качествата на сайта върху неговия собственик.

Повечето от посетителите на Вашия сайт не познават реално фирмата Ви, и за тях Вашият сайт представлява Вашата фирма. Ако имате зле организиран и непрофесионално изглеждащ сайт, за неговите посетители фирмата Ви ще е точно толкова неорганизирана и непрофесионална, колкото и Вашия уеб сайт ...

За всеки посетител, зле изграденият, зле организиран и неподдържан сайт е "червен сигнал" за зле организирана и зле работеща фирма ...

Наистина е просто ...

Ето защо, в наши дни несериозното и пренебрежително отношение към уеб сайта е една от най-грубите грешки, които един собственик на фирма може да допусне.

Преди всичко важно е да знаете, че професионално изграденият уеб сайт е единствената инвестиция, която винаги и гарантирано се връзвръща!

Да, правилно прочетохте. В наши дни, ако имате продаваем продукт или услуга, практически невъзможно е инвестицията Ви в професионален уеб сайт да не се възвърне.

Стъпка 1: помислете за съдържанието на Вашия сайт!

Успехът на Вашия сайт зависи не само от уеб Вашите дизайнери, но и от самите Вас! От качествата на информацията и текстовете, които ВИЕ ще трябва да подготвите за вашия сайт.

Не вярвайте на дизайнери, които Ви обещават да изградят за Вас "високо професионален" уеб сайт без Вие изобщо "да си мръднете пръста"! Каквито и уеб дизайнери да наемете, те ще могат само да усилят или да намалят ефекта от Вашето съдържание.

Мислете за сайта си като за списание за Вашата фирма, което трябва да издадете.

За да издадете това "списание", естествено, трябва предварително да подготвите неговата структура (какви секции да съдържа) и неговото съдържание - текстове, илюстрации, схеми, фирмени знаци и т.н.

За да си изработите правилен подход и да подготвите добро съдържание за Вашия уеб сайт, което да го направи успешен и полезен за Вашия бизнес, прочетете статиите Откъде да започна уеб сайта?, За съдържанието на уеб сайта, Заблудите на Интернет и Десетте правила за успешен сайт.

Още на този етап критично важно е да изберете правилните уеб дизайнери, които впоследствие ще изградят Вашия сайт. Зад гърба на опитните уеб дизайнери, каквито сме ние, стоят стотици изградени сайтове и затова те могат да Ви дадат наистина безценна информация и съвети за това как да подготвите Вашите изходни материали - на какво да наблегнете в тях, и какво да избягвате.

Стъпка 2: избор на технологично решение за уеб сайта

След като разполагате с повечето от текстовете за Вашия сайт, вече би трябвало да имате и представа какъв ще е общият му обем.

Колко страници ще включва, какви илюстрации ще бъдат нужни и какви други функционалности (като например търсачка, фотогалерия или форма за контакт) ще са необходими при изработката на уеб сайта.

Затова и следващият етап е да изберете технологичното решение, което ще е най-подходящо за Вашия сайт. Казано с други думи, това означава да решите (може и с наша помощ) дали Вашият сайт да бъде статичен или динамичен.

Моля Ви, не се подвеждайте от твърдения, че единствено динамичните сайтове са доброто решение! Всяко едно от тези две решения има своите положителни и отрицателни страни, затова наистина важно е на този етап да вземете Вашето информирано решение. За тази цел особено полезно за Ваш се е да прочетете статията ни Статичен или динамичен сайт? Кое е по-добро?

Стъпка 3: планиране на бюджет за Вашия уеб сайт

Разбира се, със сигурност ще трябва да планирате и бюджета си, и затова ще се поинтересувате и от цени.

Разгледайте нашата страница с ценови оферти за изработка на уеб сайт и не пропускайте да си "поиграете" с нашия ценови калкулатор за изработка на уеб сайт, който ще Ви даде поне приблизителна представа колко би струвал Вашият сайт.

Не забравяйте, че всички ценови пакети са гъвкави. Към тях винаги могат да се добавят и изваждат елементи така, че услугата възможно най-пълно да покрие Вашите нужди. Не се колебайте да ни попитате ако имате каквито и да било въпроси.

Ние никога няма да Ви откажем помощта си.

Стъпка 4: същинското изграждане на Вашия уеб сайт

Ако досега още не сте го направили, сега вече наистина е време да се свържете с нас :-)

Изпратете ни всички материали, които сте подготвили, заедно със структурата на сайта (елементите в менюто) така, както Вие ги виждате.

Ние ще Ви отговорим или с въпроси, които да ни помогнат да придобием по-ясна представа за Вашите виждания, или с крайна ценова оферта за изграждането на Вашия сайт.

Начинът и етапите, през които ще премине изграждането на Вашия сайт, вижте в отговора на въпроса Как да си поръчаме сайт?

Регистриране име на домейн за Вашия сайт

Името на домейна за Вашия уеб сайт е важно! То се превръща в част от идентификацията на Вашата фирма и ще бъде част от всеки Ваш рекламен материал.

Какво точно представляват домейните и как да си регистрирате име на домейн, прочетете страницата ни за това Какво представляват домейните.

Обърнете особено внимание на подбора на това име за Вашия уеб сайт. Какво трябва да знаете за да си изберете добро име за Вашия домейн ще разберете от тази статията ни Как да си изберем добро име на домейн.

Ако намирате всички тези процедури по регистрация на домейни за прекалено объркващи или просто не Ви се занимава с това, ние с удоволствие ще направим тези регистрации вместо Вас. Обадете ни се.

Хостинг за Вашия уеб сайт

След като вече имате Ваше име на домейн, нужно е да наемете и Интернет пространство (част от сървър), в което да инсталираме Вашия сайт. Услугата по отдаване под наем на Интернет пространство се нарича хостинг.

Какво точно представлява хостингът, какви особености има и как да наемете такава услуга, прочетете в статията ни Какво е хостинг и как да си наемем хостинг?

Както винаги, ако нещо не Ви е ясно и имате нужда от помощ, свържете се с нас, а ако не Ви се занимава с тези технически детайли, ние отново можем да направим това вместо вас. Обадете ни се.

Поддръжка за Вашия уеб сайт

Няма нищо по-безсмислено от стар вестник и неактуален сайт! Веднъж изграден, Вашият уеб сайт ще се нуждае както от техническа поддръжка, така и от редовна актуализация на информацията в него.

Повечето от нашите ценови уеб дизайн пакети включват инсталирането на система за онлайн актуализация (т.нар. CMS), чрез която Вие сами ще можете да актуализирате основната част от съдържанието във Вашия уеб сайт.

В случай обаче, че нямате възможност да правите това или се нуждаете от по-сложни актуализации, ние предлагаме както абонаментна уеб поддръжка на всички свои клиенти, така и поддръжка при нужда, без специален договор. Свържете се с нас за всички подробности и разгледайте нашата страница, посветена на нашите цени за поддръжка на уеб сайт.

Още за значението на поддръжката, прочетете тук.

 

Вие четете оригиналната авторска статия. Кликнете тук за да научите за фалшификатите ...

Търсите фирма, която да изгради, обнови или поддържа Вашия уеб сайт?
Звъннете ни на 0898 20 55 89