Създаване на уеб сайт

Значението на уеб сайта за Вашата фирма

Създаване на уеб сайт Вие вероятно сте тук мисълта "Нуждая се от уеб сайт, и искам всичко да стане бързо и колкото може по-евтино".

Прави сте! В днешно време без уеб сайт е невъзможно, а и уеб сайтът е Вашето най-мощно оръжие в маркетинга.

Не забравяйте обаче, като всяко оръжие, уеб сайтът може и да вреди!

Един некомпетентно изграден или насочен в грешна посока сайт, може да се обърне срещу Вас.

Качествата на Вашия сайт са критично важни, защото посетителите отъждествяват Вашия сайт с Вашата фирма.

Вашият сайт винаги е отражение Вашата фирма

Няма никакво значение колко време и усилия сте вложили в развитието на Вашата фирма, и колко наистина добри специалисти работят в нея.

Ако Вашият сайт изглежда непрофесионално, а информацията в него е неугледна и зле организирана, за всеки Ваш посетител фирмата Ви ще е точно такава, какъвто е Вашият сайт - неугледна, неорганизирана и непрофесионална!
Независимо каква е тя в действителност.

В днешните времена, в които за "умовете и сърцата на потребителите" се борят хиляди фирми, инвестиращи огромни суми в компетентно изградени и прецизно оптимизирани уеб сайтове, непрофесионалното отношение към сайта е най-грубата грешка, която една фирма може да допусне!

Затова, не подценявайте нито една от изброените по-долу стъпки, и шансът Вашият сайт да работи за Вас наистина ефективно ще се увеличи многократно.

Стъпка 1: подгответе съдържанието на сайта

Успехът на Вашия сайт зависи не само от уеб Вашите дизайнери, но и от самите Вас! От качествата на информацията и текстовете, които ВИЕ ще трябва да подготвите за вашия сайт.

Не вярвайте на дизайнери, които Ви обещават да изградят за Вас "високо професионален" уеб сайт без Вие изобщо "да си мръднете пръста"! Каквито и уеб дизайнери да наемете, те ще могат само да усилят или да намалят ефекта от Вашето съдържание.

Мислете за сайта си като за списание за Вашата фирма, което трябва да издадете.

За да издадете това "списание", естествено, трябва предварително да подготвите неговата структура (какви секции да съдържа) и неговото съдържание - текстове, илюстрации, схеми, фирмени знаци и т.н.

За да си изработите правилен подход и да подготвите добро съдържание за Вашия уеб сайт, което да го направи успешен и полезен за Вашия бизнес, прочетете статиите Откъде да започна уеб сайта?, За съдържанието на уеб сайта, Заблудите на Интернет и Десетте правила за успешен сайт.

Още на този етап критично важно е да изберете правилните уеб дизайнери, които впоследствие ще изградят Вашия сайт. Зад гърба на опитните уеб дизайнери, каквито сме ние, стоят стотици изградени сайтове и затова те могат да Ви дадат наистина безценна информация и съвети за това как да подготвите Вашите изходни материали - на какво да наблегнете в тях, и какво да избягвате.

Стъпка 2: избор на технологично решение

След като разполагате с повечето от текстовете за Вашия сайт, вече би трябвало да имате и представа какъв ще е общият му обем.

Колко страници ще включва, какви илюстрации ще бъдат нужни и какви други функционалности (като например търсачка, фотогалерия или форма за контакт) ще са необходими при изработката на уеб сайта.

Затова и следващият етап е да изберете технологичното решение, което ще е най-подходящо за Вашия сайт. Казано с други думи, това означава да решите (може и с наша помощ) дали Вашият сайт да бъде статичен или динамичен.

Моля Ви, не се подвеждайте от твърдения, че единствено динамичните сайтове са доброто решение! Всяко едно от тези две решения има своите положителни и отрицателни страни, затова наистина важно е на този етап да вземете Вашето информирано решение. За тази цел особено полезно за Ваш се е да прочетете статията ни Статичен или динамичен сайт? Кое е по-добро?

Стъпка 3: планиране на бюджет

Разбира се, със сигурност ще трябва да планирате и бюджета си, и затова ще се поинтересувате и от цени.

За това колко струва един уеб сайт може да се говори много, но тук ще Ви кажем само едно: високата цена не Ви гарантира качество, но ниската цена със сигурност Ви гарантира, че ще хвърлите на вятъра парите си, колкото и малко да са те.

Разгледайте нашата страница с цени за изработка на уеб сайт и не пропускайте да си "поиграете" с нашия ценови калкулатор за изработка на уеб сайт, който ще Ви даде поне приблизителна представа колко би струвал Вашият сайт.

Не забравяйте, че всички ценови пакети са гъвкави. Към тях винаги могат да се добавят и изваждат елементи така, че услугата възможно най-пълно да покрие Вашите нужди. Не се колебайте да ни попитате ако имате каквито и да било въпроси.

Ние никога няма да Ви откажем помощта си.

Стъпка 4: същинското изграждане уеб сайта

Ако досега още не сте го направили, сега вече наистина е време да се свържете с нас :-)

Изпратете ни всички материали, които сте подготвили, заедно със структурата на сайта (елементите в менюто) така, както Вие ги виждате.

Ние ще Ви отговорим или с въпроси, които да ни помогнат да придобием по-ясна представа за Вашите виждания, или с крайна ценова оферта за изграждането на Вашия сайт.

Начинът и етапите, през които ще премине изграждането на Вашия сайт, вижте в отговора на въпроса Как да си поръчаме сайт?

Стъпка 5: регистриране име на домейн

Името на домейна за Вашия уеб сайт е важно! То се превръща в част от идентификацията на Вашата фирма и ще бъде част от всеки Ваш рекламен материал.

Какво точно представляват домейните и как да си регистрирате име на домейн, прочетете страницата ни за това Какво представляват домейните.

Обърнете особено внимание на подбора на това име за Вашия уеб сайт. Какво трябва да знаете за да си изберете добро име за Вашия домейн ще разберете от тази статията ни Как да си изберем добро име на домейн.

Ако намирате всички тези процедури по регистрация на домейни за прекалено объркващи или просто не Ви се занимава с това, ние с удоволствие ще направим тези регистрации вместо Вас. Обадете ни се.

Стъпка 6: наемане и настройка на хостинг

След като вече имате Ваше име на домейн, нужно е да наемете и Интернет пространство (част от сървър), в което да инсталираме Вашия сайт. Услугата по отдаване под наем на Интернет пространство се нарича хостинг.

Какво точно представлява хостингът, какви особености има и как да наемете такава услуга, прочетете в статията ни Какво е хостинг и как да си наемем хостинг?

Както винаги, ако нещо не Ви е ясно и имате нужда от помощ, свържете се с нас, а ако не Ви се занимава с тези технически детайли, ние отново можем да направим това вместо вас. Обадете ни се.

Стъпка 7: поддръжка и оптимизация

Няма нищо по-безсмислено от стар вестник и неактуален сайт! Веднъж изграден, Вашият уеб сайт ще се нуждае както от техническа поддръжка, така и от редовна актуализация на информацията в него.

Повечето от нашите ценови уеб дизайн пакети включват инсталирането на система за онлайн актуализация (т.нар. CMS), чрез която Вие сами ще можете да актуализирате основната част от съдържанието във Вашия уеб сайт.

В случай обаче, че нямате възможност да правите това или се нуждаете от по-сложни актуализации, ние предлагаме както абонаментна уеб поддръжка на всички свои клиенти, така и поддръжка при нужда, без специален договор. Свържете се с нас за всички подробности и разгледайте нашата страница, посветена на нашите цени за поддръжка на уеб сайт.

Още за значението на поддръжката, прочетете тук.

 


До края на кризата с COVID-19, обявяваме 25% отстъпка
от всички наши цени за изграждане на нови сайтове
Вижте всички подробности ...