Изработка на сайт

Кое е важно при изработката на сайт?

Преди всичко, подгответе съдържанието

Противно ширещото се становище, че изработката на уеб сайта изцяло зависи от уеб дизайнерите, истината е доста по-различна.

Да, добрите уеб дизайнери ще направят така, че Вашето съдържание и Вашите илюстрации да бъдат представени по най-добрия начин пред потребителите, но не повече от това.

Казано с други думи, за да могат уеб дизайнерите да свършат своята работа, преди тях Вие трябва да свършите Вашата, което значи да подготвите съдържание на Вашия уеб сайт и илюстрациите към него.

Мислете за изработването на Вашия уеб сайт като за издаването на списание, а за уеб дизайнерите, като за издатели на Вашето списание.

Преди всичко, когато подготвяте текстовете за Вашия уеб сайт, не допускайте в тях общи приказки от типа "ние сме най-добрите", "ние предлагаме най-ниските цени" или "ние сме екип от професионалисти".

Причината? Всички пишат това и вече никой не обръща внимание на подобни текстове. Нещо повече - именно защото такива приказки се срещат навсякъде и никой не им обръща внимание, те повече отблъскват Вашите потенциални клиенти.

Ето защо, най-важният ни съвет е: Всеки Ваш потенциален клиент идва във Вашия сайт с някакъв проблем, който той иска да реши. Просто му помогнете да реши този проблем. Обикновено това е достатъчно за да се превърне той от Ваш потенциален, във Ваш реален клиент!

Още информация по въпроса за подготовката на съдържанието за Вашия уеб сайт можете да прочетете в статията ни за "Съдържание на уеб сайта".

Етапите в изработката на сайт

Предварително планиране

Разбира се, първият етап трябва да е свързан с планирането на уеб сайта. В тази връзка много полезно би било да прочетете нашата статия "Първи стъпки към уеб сайта", Където ще намерите почти цялата информация, върху която трябва да състедоточите усилията си.

Това е етапът, в който се определят целите на сайта, неговата целева аудитория, структурата, типът и характерът на информацията, която ще влезе в сайта. На този етап е нужно и ясно да се дефинират всички функционалности, чиято разработка да се предвиди. Обикновено тези дейности по планирането се предхождат от внимателни проучвания на пазара и пряката конкуренция в Интернет пространството за планирания сайт.

Планирането на Вашия сайт и наистина критична стъпка към изграждането му, и е важно да пренебрегвате този етап. Грешки или пропуски в планирането винаги по-късно се заплащат, обикновено с неработещи и неефективни сайтове.

Ако публикуваната в нашия сайт богата информация по въпроса не Ви е достатъчна, не се колебайте да се свържете с нас и да насрочите консултация. За нас ще е удоволствие да Ви помогнем още в този предварителен, но критично важен етап от изработването на Вашия сайт.


Проект за визия

Тук вече нещата категорично се изместват в нашето поле - това на уеб дизайнерите. За да бъде успешен този етап обаче е важно отново Вие да ни подадете нужната изходна информация.

Това обикновено значи да сте наясно с Вашите изисквания относно цветовите схеми, които да бъдат ползвани във Вашия сайт, да разполагате (или да поръчате да бъде изработено) логото на Вашата фирма, както и да изясните Вашите изисквания относно шрифтовете, които да бъдат ползвани във Вашия сайт.

Добре знаем, че това често не е лесна задача, и затова отново с удоволствие бихме Ви помогнали да се справите. Просто се свържете с нас и ни попитайте ...

Практически задължително е на този етап да сте избрали поне два реални сайта, които сте си харесали и на които бихте желали Вашият да прилича. Това ще ни даде ясна представа за Вашите вкусове и впоследствие ще спести много неприятности и забавяния, както за нас, така и за Вас.

На тази основа ние ще подготвим за Вас реално работещ проект (а не просто картинка) на Вашия бъдещ сайт. Най-често това е детайлен, работещ пример за челната страница на сайта и обикновено поне една от вътрешните страници.

Вие ще можете внимателно да прегледате онлайн този проект, да направите Вашите забележки и да поставите Вашите искания за промени, ако такива се налагат.


Същинско изграждане на сайта

След като веднъж сте одобрили Вашия проект, тоест когато вече както ние, така и Вие сте наясно с това, което ще правим, простъпваме към същинското изграждане на Вашия сайт.

В зависимост от обема и функционалностите на сайта, този етап може да продължи от една до няколко седмици, дори и месеци. През това време нашите клиенти обикновено продължават да "дописват" съдържанието на своите страници и това е напълно нормално. Все пак полезно е да напомним, че преработката на вече създадена и оформена страница не е от полза за никого.


Приемане, тестване и стартиране на сайта

След като всички планирани и договорени работи по Вашия сайт бъдат приключени, отново ще Ви помолим внимателно да го прегледате и да ни изпратите Вашите коментари и евентуално искания за промени.

Едва след като сте напълно удовлетворени от нашата работа, ние ще сме готови да стартираме Вашия сайт, вече официално и във Вашия домейн.

Преди това обаче ние, от наша страна, но и Вие от Ваша, ще тестваме в реални условия всички функционалности на Вашия сайт, за да се убедим че всичко в него работи без най-малък проблем. Ще преглеждаме сайта през всякакви устройства - от настолни компютри, през таблети до мобилни телефони, за да сме сигурни че сайтът работи по начина, по който се очаква.


Поддръжка на сайта

Повярвайте ни, не можете да допуснете по-голяма грешка в Интернет от това да изградите сайта си, а след това да го оставите без поддръжка и развитие.

Както нещата във Вашата фирма се развиват и променят, по същия начин е нужно да се развива и променя Вашия сайт.

Тук важно е да подчертаем, че независимо дали сте решили Вие сами да поддържате сайта си или ще възложите това на нас или други уеб дизайнери, ние никога няма да Ви изоставим. Без значение дали сте сключили с нас договор за поддръжка, ние винаги ще бъдем на Ваше разположение, когато имате нужда от помощ за изградения от нас сайт.

Още подробности относно поддръжката на сайтове ...


Оптимизация на сайта

Безусловно доказано е, че поне 80% от посещенията в повечето сайтове идват от Google. Затова и от жизнена важност е Вашият сайт да се класира добре при търсения в Google.

Когато изграждаме сайтове, ние винаги правим всичко необходимо технически сайтът да е изграден така, че за позволява добро индексиране от световната търсачка. Освен това, при подготовката на Вашите текстове ще направим така, че важните ключови думи в тях да заемат подобаващо място в кода на сайта. Това обаче е само началото на същинската оптимизация.

Истински сложната, но затова пък трайна и ефективна оптимизация започва едва след пускането на сайта онлайн. Взимайки предвид данните от вече реалното класиране на сайта и цялостната конкуренция в Интернет средата, ние ще предприемем всички стъпки за промяна на сайта и текстовете му по такъв начин, че неговото класиране в Google непрестанно да се подобрява.

В следващия линк можете да видите всички варианти и ценови пакети за оптимизация, които предлагаме.


Благодарим Ви че сте тук.
Автор:

Вие четете оригиналната авторска статия. Кликнете тук за да научите за фалшификатите ...

Търсите фирма, която да изгради, обнови или поддържа Вашия уеб сайт?
Звъннете ни на 0898 20 55 89