Пазете се от фалшификати

Напоследък все по-често откриваме, че някои от авторските статии, поместени в този сайт, се копират съвсем безогледно от хора, които чрез тях се стремят да създават у посетителите си лъжливо впечатление за професионализъм и компетентност.

Разбира се, това донякъде ни радва! Още от училище ни е известно, че двойкаджиите преписват от отличниците, а ние нямаме нищо против да бъдем признати за отличници :-).

Длъжни сме обаче да Ви предупредим, че в Интернет кражбите на интелектуална собственост и плагиатството са доста разпространени. В Интернет се краде лесно, а кражбите трудно се откриват и още по-трудно се преследват, особено в страна като нашата.

Другият проблем е, че в Интернет е много лесно да излъжеш. Не говоря за лъжи в чатовете в стил "никой не знае, че съм куче" :-), а за това да си припишеш авторството на статия, която не си писал, или да настояваш, че си "опитен уеб дизайнер", макар че сайтът, в който пишеш това, е първият в живота ти ...

Внимавайте! Ако видите сайтове, в който се съдържат текстовете, които четете тук, без да е упоменат автора с линк към www.bgpro.com, просто имайте едно наум!

 


Търсите фирма, която да изгради, обнови или поддържа Вашия уеб сайт?
Обадете ни се на 0898 20 55 89.