Уеб сайт - Откъде да започна?

Уеб сайт - Откъде да започна? Много хора се чувстват объркани при първите си стъпки към уеб сайта и се питат "Откъде за започна?". Макар вече ежедневно да ползваме уеб сайтове, когато застанем пред "белия лист" е нормално да се чувстваме объркани.

Всъщност обаче, нещата не са сложни: за да поставите добро начало на един успешен уеб сайт, е нужно да отговорите на няколко съществени въпроса:

Какво ще целите с Вашия уеб сайт?

Преди всичко е нужно да изясните за себе си (и за нас) какви цели ще преследвате с Вашия уеб сайт.

Дали ще искате да постигнете високотехнологичен имидж на Вашата фирма, ще желаете да информирате потенциалните си клиенти, или ще предоставяте следпродажбена поддръжка на съществуващите си клиенти?

Коя ще е основната ви цел: Корпоративен имидж? Маркетинг? Реклама? Продажби? Проучвания? Вашият уеб сайт ще изпълнява всички тези функции. Една от тях обаче трябва да е водеща.


За кого ще е предназначен уеб сайтът?

Следващият етап е дефинирането на групата от хора, към които ще бъде насочен уеб сайта.

Очевидно, построяването на уеб сайт посещаван от тинейджъри ще изисква различни похвати от уеб сайт, предназначен за предприемачи и бизнесмени.


Какво ще включва уеб сайтът?

Важно е да знаете, че посетителите на Вашия уеб сайт не се интересуват от вас и вашата фирма! Всеки от тях иска да реши някакъв свой проблем. Ето защо не бива прекомерно да занимавате посетителите си със себе си и фирмата си. Старайте се да решите проблема, който ги е довел при вас.

Ето някои от най-честите въпроси, които вашият посетител ще си задава, влизайки във вашия сайт. Постарайте се във Вашия уеб сайт да му отговорите:

  • Какво предлага вашата фирма и на какви цени?
  • С какво се различават вашите стоки (услуги) от тези на другите?
  • Имам въпрос към вас, как най-бързо и лесно да го задам?
  • Къде и как мога да закупя (поръчам) тези стоки (услуги)?
  • Какво ново предлагате?
  • Купих си ваш продукт, но имам проблем с него. Какво да направя?
  • Защо да предпочета точно вас?
  • Защо да си купя точно този, а не онзи продукт?

Още съществени подробности относно съдържанието на вашия уеб сайт, прочетете нашата статия за това какво да включите в съдържанието на сайта.


Как да изглежда уеб сайтът?

Разбира се, това е предимно наша работа! Все пак, на всички ни е известно, че колкото хора има по света, толкова са и вкусовете.

Ето защо, изключително полезно за успешната ни съвместна работа ще е да прегледате уеб сайтовете поне на вашите конкуренти. Кои от тези сайтове ви харесват? Кои не? С какво искате да сте различни? Кое точно ви е харесало? И кое - отблъснало?

Полезно би било освен това подробно да разгледате нашето портфолио със сайтове, които сме изградили. Така ще придобиете представа за това, какво можем и как го правим. Ако видяното Ви хареса, обадете ни се.

Ако още не сте решили дали да ни се доверите и да поръчате Вашия уеб сайт при нас, прочетете статиите ни Десетте правила за успешен сайт и Седемте смъртни гряха на уеб дизайнерите и опитайте да не допускате описаните грешки, с когото и да решите да изграждате Вашия сайт.


А след това?

След това, Вашият уеб сайт ще премине през следните лесни за следване стъпки:

1

Свържете се с нас, като ни съобщите за вашите желания, нужди и предпочитания относно уеб сайта, който искате да построим.

2

Веднага щом получим Вашето искане, ние ще ви отговорим с предварителна оценка за Вашия проект, заедно с някои въпроси, които да изясним с оглед успешното изграждане на уеб сайта.

3

След като веднъж определим изискванията, цената и сроковете на изпълнение, ще започнем изграждането на Вашия уеб сайт. На този етап ще е нужно да потвърдите вашата ангажираност в проекта, превеждайки по наша сметка 50% от уговорената сума.

4

Във всеки етап от работата по вашия уеб сайт ще имате възможност да следите онлайн процеса на изграждането му и при нужда, да правите своите забележки и коментари.

5

Щом приключим изграждането, Вие ще трябва да одобрите Вашия уеб сайт. Ние гарантираме, че ще положим всички възможни допълнителни усилия, за да бъдете удовлетворени от обема и качеството на работа, в съответствие с предварителните ни уговорки. Едва тогава ще преведете по нашата сметка и останалата част от общата крайна цена.

6

В този последен етап, Вашият уеб сайт ще бъде инсталиран на окончателното си място (уеб сървър) и ще бъде интензивно тестван в реални условия (real-life test). След пускането на Вашия уеб сайт онлайн, ние ще поемем безплатно техническата му поддръжка през първия месец, за да сте напълно сигурни, че уеб сайтът Ви занапред ще работи стабилно и безпроблемно.

Дори и след това, ние няма за Ви изоставим. Ако желаете, ние ще поемем поддръжката и актуализацията на Вашия нов уеб сайт. За повече информация по въпроса, прочетете страницата с нашите услуги по поддръжка и актуализация на уеб сайт.

 


До края на кризата с COVID-19, обявяваме 25% отстъпка
от всички наши цени за изграждане на нови сайтове
Вижте всички подробности ...