Често задавани въпроси

Предлагате ли динамични страници?

Разбира се! Ако обаче това се налага. Нека първо изясним какво са динамично генерираните страници (наричани още "динамични страници").

При този подход данните (текстовете и графиките) от вашите страници се съдържат в база данни на сървъра. В момента, в който посетителят пожелае да види някоя от страниците, въпросната страница се "сглобява" от сървъра по конкретната заявка и се изпраща до посетителя. Накратко казано - динамично генерираната страница съществува като цяло само "при поискване". В останалото време тя не съществува!

Този метод има два съществени недостатъка:
Първо - генерирането на страницата изисква допълнително време от сървъра за обработване на заявката. Затова в повечето случаи динамично генерираните страници работят осезаемо по-бавно от статичните страници.
и второ - за търсещите машини (Google, Lycos.com, AOL или MSN) базата данни от сървъра е трудно достъпна и те много по-ненадеждно индексират (тоест намират) динамично генерирани страници.

В някои случаи обаче изграждането на сайт с динамични страници е неизбежно. Това са повечето от случаите, в които сайтът е оборудван със система за управление на съдържанието. Затова и горещо ви съветваме, когато поръчвате вашия сайт с такава система, добре да премислите дали наистина се нуждаете от нея.

Още по въпроса за статичните и динамичните сайтове можете да прочетете в статията ни Какво е статичен сайт и динамичен сайт? Какъв сайт да предпочета?

« Предишен въпросАко сте се сдобили със сайт, който не изпълнява добре своите функции, изпратете ни неговия адрес. От нас ще получите безплатен анализ за основните му преимущества и недостатъци. Анализът е абсолютно безплатен за вас и с нищо не ви ангажира!

Търсите фирма, която да изгради, обнови или поддържа Вашия уеб сайт?
Звъннете ни на 0898 20 55 89