Често задавани въпроси

Изграждате ли динамични сайтове?

Разбира се! Динамичните сайтове са неотменна част от днешното Интернет пространство но, противно на разпространеното схващане, важно е един сайт да бъде изграждан като "динамичен" единствено ако това се налага.

Нека първо изясним какво са динамично генерираните сайтове (наричани още "динамични сайтове").

При този подход данните (текстовете и графиките) от Вашите страници се съдържат в база данни на сървъра. В момента, в който посетителят пожелае да види някоя от страниците, въпросната страница се "сглобява" от сървъра по конкретната заявка и се изпраща до посетителя. Накратко казано - динамично генерираната страница съществува като цяло само "при поискване". В останалото време тя не съществува!

Този метод има два съществени недостатъка:

Първо - генерирането на страницата изисква допълнително време от сървъра за обработване на заявката. Затова в повечето случаи динамичните сайтове работят осезаемо по-бавно от статичните.

и второ - за търсещите машини (Google и Bing) базата данни от сървъра е трудно достъпна и те много по-ненадеждно индексират (тоест намират) динамично генерирани страници.

В някои случаи обаче изграждането на сайта като динамичен е просто нужно. Това обикновено са случаите, в които сайтът се нуждае от по-сложни функционалности като търсения по даден признак, сортирания, включване на онлайн каталози, онлайн магазини и т.н.

Още по въпроса за статичните и динамичните сайтове можете да прочетете в статията ни Какво е статичен сайт и динамичен сайт?

« Предишен въпросАко сте се сдобили със сайт, който не изпълнява добре своите функции, изпратете ни неговия адрес. От нас ще получите безплатен анализ за основните му преимущества и недостатъци. Анализът е абсолютно безплатен за вас и с нищо не ви ангажира!

Търсите фирма, която да изгради, обнови или поддържа Вашия уеб сайт?
Свържете се с нас