Цени за оптимизация на сайт

Преди да прочетете тази страница, свъзрана с цените за оптимизация на уеб сайт, препоръчваме да се запознаете със същността на Google оптимизацията на сайтове в статиите ни Уеб сайт оптимизация, или какво е Google? и Какво е уеб сайт оптимизация?

Какво е оптимизация на уеб сайт?

 • Оптимизацията на сайт за добро класиране в Google не е еднократен акт, а постоянен процес на подобряване класирането на даден сайт при търсения в Google. Тя включва внимателно следене на конкуренцията, анализиране на статистическите данни от търсенията в Google и почти непрекъснато нанасяне на промени в кода и текстовете на сайта.

  Колкото по-продължително се прави оптимизацията, толкова по-трайни са и резултатите от нея. Обикновено минималният срок за постигане на добри и относително трайни резултати е поне три месеца.

  Класирането в Google прилича на състезание, което стартира всеки път, когато някой потърси нещо в търсачката. В това състезание никой не може да е постоянен победител, ако непрестанно не се променя и развива.

 • Оптимизацията на сайт е изключително отговорна дейност, изискваща пълна отдаденост от наша страна. В много случаи Оптимизацията е свързана със съществени промени както в структурата на съдържанието, така и в самото съдържание на сайта. Затова е нужно да ни дадете възможност и право да правим такива промени във Вашия сайт.

 • Оптимизацията може да бъде нож с две остриета! Поверена на некомпетентни или неопитни хора, тя може не само да навреди на класирането на вашия сайт, но дори и напълно да го изхвърли от резултатите на Google. Бъдете изключително внимателни при подбора на хората, които ще се занимават с тази дейност за вашия сайт.

 • И най-важното - ако случайно срещнете хора, които Ви обещават срещу каквото и да било заплащане да направят нещо в сайта Ви така, че той да застане на първо място в Google и да остане там, бягайте надалеч! Такова нещо просто не е възможно.

  Интернет средата е изключително динамична. Сайтовете на Вашите конкуренти непрекъснато се променят и ако Вие не взимате мерки Вашият сайт също да се променя и оптимизира непрестанно, с всеки изминал ден той ще влошава класирането си, докато съвсем не отпадне от резултатите на Google.

  Невъзможно е в такава непрекъснато променяща се и конкурентна среда един сайт да се класира непрестанно добре, без също толкова непрестанно да се работи по неговата оптимизация.

Колко струва оптимизацията на уеб сайт?

Както вече казахме, оптимизацията не е еднократен акт, а постоянен процес.

Тя минава през няколко етапа:

 1. Предварителен анализ:

  За да бъдат ясни както за Вас, така и за нас перспективите, които стоят пред развитието и оптимизирането на Вашия сайт, нужно е да се направи подробен анализ както на особеностите (технически и съдържателни) на сайта, така и на съществуващата конкуренция на сайта в интернет пространството.

  Такъв анализ включва както детайлен преглед на кода на сайта (техническото изпълнение на сайта), така и особеностите на съдържанието (текстовете) и неговата структура.

  Предварителният доклад е базиран на детайлна статистика, получена директно от Google, относно търсенията, засягащи Вашата област, както и наборът от ключови думи, които реално са търсени в Google и при които Вашият сайт реално се е появявал в резултатите. Тази информация е задължителна и неоценима основа за по-нататъчното развитие и оптимизиране на Вашия сайт.

  Цена 250 лв.
  (Срок за изпълнение: 5 работни дни. Този доклад не ви задължава да поверите самата оптимизация на нас.)

 2. Първоначална оптимизация:

  Първоначалната оптимизация е критично важен етап, през който се правят основните промени както в структурата и същността на съдържанието, така и в кода на сайта. В някои случаи се налагат и дребни промени в системата за управление на съдържанието (CMS), които да позволяват по-добро индексиране на сайта от Google. Продължителността на този етап на първоначална оптимизация е минимум три месеца, но при определен тип сайтове с по-голям обем и голяма конкуренция може да продължи и шест или повече месеца.

  Цена 450 лв. на месец
  (Цената е за оптимизиране на до две ключови думи или изрази. За всяка допълнителна ключова дума се начисляват 100 лв месечно. Минималната продължителност на първоначалната оптимизация е три месеца.)

 3. Поддържаща оптимизация:

  Целта на поддържащата оптимизация е запазване и непрекъснато подобряване на достигнатото класиране в Google по зададените ключови думи и изрази, както и реакция с необходимите промени, в случай на съществени изменения в конкурентните сайтове или алгоритмите за класиране на Google.

  Цена 150 лв. на месец
  (Цената е за оптимизиране на до две ключови думи или изрази. За всяка допълнителна ключова дума се начисляват 50 лв месечно)

Често задавани въпроси относно оптимизацията

 • Може ли все пак да си платим нещо еднократно за да оптимизирате сайта ни?:

  Може ... Съществува набор от минимални технически и съдържателни изисквания, които ако даден сайт не покрива, той практически няма шансове за добро класиране в Google ... Ако Вашият сайт е такъв, съвсем определено си заслужава да поработим върху него за да се покрият поне тези минимални изисквания, дори и впоследствие да не продължим с оптимизацията. Така поне Вашият сайт ще получи шанс да влезе в резултатите на Google.

 • Може ли да се оптимизира статичен сайт?:

  Не само че може, а в повечето случаи статичните сайтове (които не са оборудвани със система за управление на съдържанието - CMS) се поддават по-добре на оптимизация и при тях тя може да бъде по-прецизна и затова - много по-ефективна.

 • Какви резултати гарантирате?:

  Гарантираме за две неща: Първо - че класирането на сайта ви в Google по зададените ключови думи и изрази ще се подобри съществено в сравнение с изходното положение. И второ - че ще впрегнем целия си почти двадесетгодишен опит и знания това подобряване в класирането да е трайно и съществено.

  Както вече стана ясно, класирането в Google е динамичен процес и той не зависи нито само от нас, нито само от Вас, а от цялостната конкурентна интернет среда. Затова и конкретното подобрение в класирането изключително много зависи от конкретната интернет конкуренция във Вашата област.

 • Защо да изберем точно вас?:

  Нека бъдем наясно: решението да работим заедно е колкото Ваше, толкова и наше. Оптимизацията на сайт е свързана с дългосрочно сътрудничество и изисква ваимно доверие между двете страни.

  Вашето решение ще го вземете Вие и в този сайт ще намерите много от нужната Ви за това информация. Ако имате нужда от още информация, попитайте ни и ще получите възможно най-изчерпателните отговори.

  Във всички случаи обаче, решението дали ние да работим за Вас си остава наше ...

Благодаря Ви, че сте тук.

Създател на този сайт и собственик на БГпро Медия ЕООД

Търсите фирма, която да изгради, обнови или поддържа Вашия уеб сайт?
Звъннете ни на 0898 20 55 89