Цени за оптимизация на сайт

Цени за оптимизация на сайт Някои от хората, които идват при нас за да изградим техния сайт, искат той да се класира добре в Google, преди още дори да са казали какъв сайт искат.

Затова, нека тук преди всичко да изясним в какво се състои оптимизацията за добро класиране в Google, от какво зависи тя и как се прави.


Какво е оптимизация на сайт?

 • Оптимизацията на сайт за добро класиране в Google не е еднократен акт, а постоянен процес на подобряване класирането на даден сайт при търсения в Google. Тя включва внимателно следене на конкуренцията, анализиране на статистическите данни от търсенията в Google и почти непрекъснато нанасяне на промени в кода и текстовете на сайта.

  Колкото по-продължително се прави оптимизацията, толкова по-трайни са и резултатите от нея. Обикновено минималният срок за постигане на добри и относително трайни резултати е поне три месеца.

  Класирането в Google прилича на състезание, което стартира всеки път, когато някой потърси нещо в търсачката. В това състезание никой не може да е постоянен победител, ако непрестанно не се променя и развива.

 • Оптимизацията на сайт е изключително отговорна дейност, изискваща пълна отдаденост от наша страна. В много случаи Оптимизацията е свързана със съществени промени както в структурата на съдържанието, така и в самото съдържание на сайта. Затова е нужно да ни дадете възможност и право да правим такива промени във Вашия сайт.

 • Оптимизацията на сайт може да бъде нож с две остриета! Поверена на некомпетентни или неопитни хора, тя може не само да навреди на класирането на вашия сайт, но дори и напълно да го изхвърли от резултатите на Google. Бъдете изключително внимателни при подбора на хората, които ще се занимават с тази дейност за вашия сайт.

 • И най-важното - ако случайно срещнете хора, които Ви обещават срещу каквото и да било заплащане да направят нещо в сайта Ви така, че той да застане на първо място в Google и да остане там, бягайте надалеч! Такова нещо просто не е възможно.

  Интернет средата е изключително динамична. Сайтовете на Вашите конкуренти непрекъснато се променят и ако Вие не взимате мерки Вашият сайт също да се променя и оптимизира непрестанно, с всеки изминал ден той ще влошава класирането си, докато съвсем не отпадне от резултатите на Google.

  Невъзможно е в такава непрекъснато променяща се и конкурентна среда един сайт да се класира непрестанно добре, без също толкова непрестанно да се работи по неговата оптимизация.

Колко струва оптимизацията на сайт?

Както вече казахме, оптимизацията на един сайт не е еднократен акт, а постоянен процес.

Тя минава през няколко етапа:


 1. Предварителен анализ:
 2. За да бъдат ясни както за Вас, така и за нас перспективите, които стоят пред развитието и оптимизирането на Вашия сайт, нужно е да се направи подробен анализ както на особеностите (технически и съдържателни) на сайта, така и на съществуващата конкуренция на сайта в Интернет пространството.

  Такъв анализ включва както детайлен преглед на кода на сайта (техническото изпълнение на сайта), така и особеностите на съдържанието (текстовете) и неговата структура.

  Предварителният доклад е базиран на детайлна статистика, получена директно от Google, относно търсенията, засягащи Вашия бранш, както и наборът от ключови думи, които реално са търсени в Google и при които Вашият сайт реално се е появявал в резултатите. Тази информация е задължителна и неоценима основа за по-нататъшното развитие и оптимизация на Вашия сайт.

  Цена 350 лв.
  Срок за изпълнение: 5 работни дни.
  Този доклад не Ви задължава да поверите самата оптимизация на нас.

 3. Стартова оптимизация:
 4. Първоначалната оптимизация е критично важен етап, през който се правят основните промени както в структурата и същността на съдържанието, така и в кода на сайта. В някои случаи се налагат и дребни промени в системата за управление на съдържанието (CMS), които да позволяват по-добро индексиране на сайта от Google. Продължителността на този етап на първоначална оптимизация изключително много зависи от изходното състояние на сайта по отношение на неговото оптимизиране.

  Обикновено този етап продължава около три месеца, но при определен тип сайтове с по-голям обем и голяма конкуренция може да продължи и шест или повече месеца.

  Цена 450 лв. на месец
  Цената е за оптимизиране на до две ключови думи или изрази. За всяка допълнителна ключова дума се начисляват 100 лв месечно. Минималната продължителност на първоначалната оптимизация е три месеца.

 5. Поддържаща и развиваща оптимизация:
 6. Целта на развиващата оптимизация е запазване и непрекъснато подобряване на достигнатото класиране в Google по зададените ключови думи и изрази, както и реакция с необходимите промени, в случай на съществени изменения в конкурентните сайтове или алгоритмите за класиране на Google.

  За съжаление, веднъж достигнали добро класиране, много хора спират дотук и не продължават с тази поддържаща оптимизация, а това, за съжаление, е огромна грешка!

  Както много пъти сме писали в този сайт, всяко търсене в Google е състезание, което е невъзможно постоянно да печелите, ако също толкова постоянно не се развивате и усъвършенствате. Това важи с пълна сила за оптимизацията. Класирането на сайта Ви в Google неизбежно ще започне да се влошава от момента, в който работата по оптимизацията му спре!

  Цена 250 лв. на месец
  Цената е за оптимизиране на до две ключови думи или изрази. За всяка допълнителна ключова дума се начисляват 50 лв месечно.

Често задавани въпроси за уеб сайт оптимизацията

 • Може ли все пак да си платим нещо еднократно за да оптимизирате сайта ни?:

  Може ... Съществува набор от минимални технически и съдържателни изисквания, които ако даден сайт не покрива, той практически няма шансове за добро класиране в Google ... Ако Вашият сайт е такъв, съвсем определено си заслужава да поработим върху него за да се покрият поне тези минимални изисквания, дори и впоследствие да не продължим с оптимизацията. Така поне Вашият сайт ще получи шанс да влезе в резултатите на Google.

 • Може ли да се прави оптимизация на статичен сайт?:

  Не само че може, но и в повечето случаи статичните сайтове (които не са оборудвани със система за управление на съдържанието) се поддават по-добре на оптимизация и при тях оптимизацията може да бъде много по-прецизна и затова - по-ефективна.

 • Какви резултати гарантирате?:

  Гарантираме за две неща: Първо - че класирането на сайта ви в Google по зададените ключови думи и изрази ще се подобри съществено в сравнение с изходното положение. И второ - че ще впрегнем целия си почти двадесетгодишен опит и знания това подобряване в класирането да е трайно и съществено.

  Както вече стана ясно, класирането в Google е динамичен процес и той не зависи нито само от нас, нито само от Вас, а от цялостната конкурентна Интернет среда. Затова и конкретното подобрение в класирането изключително много зависи от конкретната Интернет конкуренция във Вашата област.

 

Готови ли сте нашият 20-годишен опит
да работи за Вашето онлайн присъствие?

ПОИСКАЙТЕ ВАШАТА ОФЕРТА