Цени за поддръжка на web сайт

Когато става дума за поддръжка на уеб сайт, всички клиенти първо питат за цената. Цената обаче винаги зависи от обема свършена работа, нали? Затова и на въпроса "колко струва поддръжката на един сайт?" не може да се даде общовалиден отговор.

Колко ще платите за поддръжката на вашия сайт зависи както от обема му, така и от честотата на актуализациите, от които ще се нуждаете.

Ако притежавате малък фирмен сайт, в който се съдържа относително постоянна информация за вашата фирма и особености на продуктите или услугите й, то спокойно за поддръжка можете да планирате скромни суми от порядъка няколко десетки лева месечно.

Ако обаче сте притежатели на електронен магазин, продуктов каталог или корпоративен портал, оборудван със секции като продуктов каталог, новини, форуми, анкети, статии, често задавани въпроси и други подобни, то вие със сигурност трябва да планирате доста по-сериозни суми за редовната му поддръжка.

 » Пакети за поддръжка на уеб сайтове

Пакет поддръжка
Базов

75 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 3
 • Цена на работен час
  над включените: 30 лв.

Пакет поддръжка
Разширен

150 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 6
 • Цена на работен час
  над включените: 25 лв.

Пакет поддръжка
Пълен

250 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 10
 • Цена на работен час
  над включените: 20 лв.

ВСИЧКИ ПАКЕТИ включват още:

 • Приоритетно обслужване и време за реакция при заявка за актуализация до 24 часа след постъпване на заявката.

 • Непрекъснато поддържане на актуално резервно копие на целия сайт и базата данни.

 • Регистрация на сайта и следенето му с всички средства на "Google Webmaster Tools". Предприемане на всички необходими действия в случай на отклонения от нормите, зададени от Google.

 • Създаване на отчети с данни за посещаемостта и препоръки за оптимизиране на съдържанието, базирани на реални статистически данни от търсения в Google.

 • Всеки поддържан от нас за повече от година сайт, получава 25% (една четвърт) отстъпка от всички наши тарифи, в случай че собственикът му пожелае пълен редизайн на своя сайт.

При поемането на нов сайт за поддръжка, еднократно и авансово се заплащат 3 работни часа (90 лв), като в тази сума не са включени заявените работи по актуализацията. Това време е нужно, за да създадем цялостно локално работно копие на сайта и базата му данни, което е задължително условие за сигурността на сайта.

Предоставяте ли еднократни услуги по поддръжка?

Да, разбира се. Предоставяме.

При липса на договор за поддръжка обаче, всички постъпили инцидентно заявки за актуализация се тарифират по пълната ни часова тарифа (30 лв на час) и не получават приоритет и срок за изпълнение.

Кое е по-изгодно за Вас?

Очевидно, кой вариант ще изберете зависи преди всичко от честотата на вашите актуализации по сайта.

 • Ако имате нужда от относително чести актуализации - ежедневни или ежеседмични, за вас по-изгодно и доста по-сигурно би било да изберете някой от предлаганите пакети за поддръжка.

 • Ако обаче актуализации на вашия сайт се налагат по-рядко (веднъж месечно или по-рядко), то поддръжката при поискване би била по-изгодния за вас вариант.

Ако имате каквито и да било въпроси относно поддръжката, попитайте ни ...

Благодаря Ви, че сте тук.

Създател на този сайт и собственик на БГпро Медия ЕООД

Търсите фирма, която да изгради Вашия уеб сайт?   Изпратете Вашето запитване към нас сега