Поддръжка на уеб сайт - цени

Каква е цената за поддръжка на уеб сайт?

Когато става дума за поддръжка на уеб сайт, всички клиенти първо питат за цената. Цената обаче винаги зависи от обема свършена работа, нали? Затова и на въпроса "колко струва поддръжката на уеб сайт?" не може да се даде общовалиден отговор.

Колко ще платите за поддръжката на Вашия сайт зависи както от техническото изпълнение и обема му, така и от честотата на актуализациите, от които ще се нуждаете.

Ако притежавате малък фирмен сайт, в който се съдържа относително постоянна информация за Вашата фирма и особености на продуктите или услугите й, то спокойно за поддръжка можете да планирате скромни суми от порядъка няколко десетки лева месечно.

Ако обаче сте притежатели на електронен магазин, онлайн каталог или корпоративен портал, оборудван със секции като онлайн магазин, каталог, новини, форуми, анкети, статии, често задавани въпроси и други подобни, то Вие със сигурност трябва да планирате доста по-сериозни суми за редовната му поддръжка.

Какви варианти Ви предлагаме?

Месечна уеб сайт поддръжка на фиксирана цена

Много често клиенти ни питат дали е възможно срещу фиксирана и неизменна месечна такса да си осигурят постоянна и неограничена поддръжка и актуализация на техния сайт.

Да, при определени условия, това е напълно възможно. За повече информация, моля прочетете нашата страница "Пълна уеб сайт поддръжка".

Често обаче, поради обема и характера на даден сайт, нужният за поддръжката и актуализациите му обем работа не може да бъде предвиден, и съответно не би било възможно поддръжката да се извършва на фиксирана цена. За тези случаи сме предвидили няколко пакета за поддръжка на уеб сайт, някой от които със сигурност ще бъде най-изгоден за Вас.

Ценови пакети за поддръжка на уеб сайт

Поддръжка
на уеб сайт
Базов
пакет

75 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 3
 • Цена на работен час
  над включените: 45 лв.

Поддръжка
на уеб сайт
Разширен
пакет

150 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 5
 • Цена на работен час
  над включените: 30 лв.

Поддръжка
на уеб сайт
Бизнес
пакет

250 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 7
 • Цена на работен час
  над включените: 25 лв.

Месечните такси се заплащат предварително, на първо число от започващия месец.

При поемането на нов уеб сайт за поддръжка, еднократно и авансово се заплащат 3 работни часа (135 лв.), като в тази сума не са включени заявените работи по актуализацията.

Това време е нужно, за да създадем цялостно локално работно копие на сайта и базата му данни, което е задължително условие за сигурността на Вашия уеб сайт.

Горната еднократна сума за създаване на работно копие на сайта НЕ СЕ ЗАПЛАЩА, в случай че клиентът е сключил с нас договор за поддръжка и авансово е заплатил 3 месеца от избрания пакет за поддръжка.

ВСИЧКИ ПАКЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА ВКЛЮЧВАТ:

 • Приоритетно обслужване и време за реакция при заявка за актуализация до 24 часа след постъпване на заявката.

 • Непрекъснато поддържане на актуално резервно копие на целия сайт и базата данни.

 • Регистрация на сайта и следенето му с всички средства на "Google Webmaster Tools". Предприемане на всички необходими действия в случай на отклонения от нормите, зададени от Google.

 • Създаване на отчети с данни за посещаемостта и препоръки за оптимизиране на съдържанието, базирани на реални статистически данни от търсения в Google.

 • Всеки поддържан от нас за повече от година сайт, получава 25% (една четвърт) отстъпка от всички наши тарифи, в случай че собственикът му пожелае пълен редизайн на своя сайт.

Предоставяте ли еднократни услуги по поддръжка?

Да, разбира се. Предоставяме.

При липса на договор за поддръжка по някой от плановете ни обаче, всички постъпили инцидентно заявки за поддръжка и актуализация се тарифират по пълната ни часова тарифа (45 лв на час) и не получават приоритет, а срокът за изпълнение е при първа възможност.

Освен това, както вече писахме по-горе, при поемането на не изграден от нас уеб сайт, еднократно и авансово се заплащат 3 работни часа (90 лв.), което е нужно за да създадем цялостно локално работно копие на сайта. В тази сума не са включени заявените работи по поддръжката.

Кое е по-изгодно за Вас?

Очевидно, кой вариант ще изберете зависи преди всичко от честотата на вашите актуализации по сайта.

 • Ако имате нужда от относително чести актуализации - ежедневни или ежеседмични, за вас по-изгодно и доста по-сигурно би било да изберете някой от предлаганите пакети за поддръжка.

 • Ако обаче актуализации на вашия сайт се налагат по-рядко (веднъж месечно или по-рядко), то поддръжката при поискване би била по-изгодния за вас вариант.

 • В случай че притежавате информационен фирмен сайт и се нуждаете от постоянната му поддръжка и актуализация на фиксирана месечна цена, нашата оферта за пълна уеб сайт поддръжка би била най-изгодна за Вас.

Ако имате каквито и да било въпроси относно поддръжката, попитайте ни ...


Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС
(0% ДДС съгласно чл. 113, ал. 9 от ЗДДС)

 

Търсите фирма, която да изгради, обнови или поддържа Вашия уеб сайт?
Обадете ни се сега на 0898 20 55 89!