Поддръжка на уеб сайт - цени

Каква е цената за поддръжка на уеб сайт?

Когато става дума за поддръжка на уеб сайт, всички клиенти първо питат за цената. Цената обаче винаги зависи от обема свършена работа, нали? Затова и на въпроса "колко струва поддръжката на уеб сайт?" не може да се даде общовалиден отговор.

Колко ще платите за поддръжката на Вашия сайт зависи както от техническото изпълнение и обема му, така и от честотата на актуализациите, от които ще се нуждаете.

Ако притежавате малък фирмен сайт, в който се съдържа относително постоянна информация за Вашата фирма и особености на продуктите или услугите й, то спокойно за поддръжка можете да планирате скромни суми от порядъка няколко десетки лева месечно.

Ако обаче сте притежатели на електронен магазин, онлайн каталог или корпоративен портал, оборудван с десетки секции, новини, форуми, анкети, статии, често задавани въпроси и други подобни, то Вие със сигурност трябва да планирате доста по-сериозни суми за редовната му поддръжка.

Какви варианти Ви предлагаме?

Поддръжка на фиксирана цена

Много често клиенти ни питат дали е възможно срещу фиксирана и неизменна месечна такса да си осигурят постоянна и неограничена поддръжка и актуализация на техния сайт.

Да, при определени условия, това е напълно възможно. За повече информация, моля прочетете нашата страница "Пълна уеб сайт поддръжка".

Често обаче, поради обема и характера на даден сайт, нужният за поддръжката и актуализациите му обем работа не може да бъде предвиден, и съответно не би било възможно поддръжката да се извършва на фиксирана цена. За тези случаи сме предвидили няколко пакета за поддръжка на сайт, някой от които със сигурност ще бъде най-изгоден за Вас.

Ценови пакети за поддръжка на уеб сайт

Базов
пакет

75 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 3
 • Цена на работен час
  над включените: 45 лв.

Разширен
пакет

150 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 5
 • Цена на работен час
  над включените: 30 лв.

Бизнес
пакет

250 лв. / месец
 • Работни часове,
  включени в цената: 7
 • Цена на работен час
  над включените: 25 лв.

Месечните такси се заплащат предварително, на първо число от започващия месец.

При поемането на нов уеб сайт за поддръжка, еднократно и авансово се заплащат 3 работни часа (135 лв.), като в тази сума не са включени заявените работи по актуализацията.

Това време е нужно, за да създадем цялостно локално работно копие на сайта и базата му данни, което е задължително условие за сигурността на Вашия уеб сайт.

Горната еднократна сума за създаване на работно копие на сайта НЕ СЕ ЗАПЛАЩА, ако клиентът авансово заплати най-малко 3 месеца от избрания пакет за поддръжка.

ВСИЧКИ ПАКЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА ВКЛЮЧВАТ:

 • Приоритетно обслужване и време за реакция до 24 часа след постъпване на заявката.

 • Непрекъснато поддържане на актуално резервно копие на целия сайт и базата му данни.

 • Редовни актуализации на системата за управление на съдържанието (CMS) и всички модули към нея.

 • Ежедневен мониторинг на сървъра и предприемане на всички необходими действия за възстановяване на нормалната работа на сайта, в случай на отклонения от нормите.

 • Регистрация на сайта и следенето му с всички средства на "Google Webmaster Console". Предприемане на всички необходими действия в случай на отклонения от нормите, зададени от Google.

 • Създаване на отчети с данни за посещаемостта и препоръки за оптимизация на съдържанието, базирани на реални статистически данни от търсения в Google.

 • Всеки поддържан от нас за повече от година сайт, получава 25% (една четвърт) отстъпка от всички наши тарифи, в случай че собственикът му пожелае пълен редизайн на своя сайт.

Често задавани въпроси

Предоставяте ли еднократна поддръжка?

Да, разбира се. Предоставяме.

При липса на договор за поддръжка по някой от плановете ни обаче, всички постъпили инцидентно заявки за поддръжка и актуализация се тарифират по пълната ни часова тарифа (45 лв на час) и не получават приоритет, а срокът за изпълнение е при първа възможност.

Освен това, както вече писахме по-горе, при поемането на не изграден от нас уеб сайт, еднократно и авансово се заплащат 3 работни часа (135 лв.), което е нужно за да създадем цялостно локално работно копие на сайта. В тази сума не са включени заявените работи по поддръжката.

Кое е по-изгодно?

Очевидно, кой вариант ще изберете зависи преди всичко от Вашите нужди и честотата на Вашите актуализации в сайта.

 • Ако имате нужда от чести актуализации - ежеседмични или дори ежедневни, за Вас най-изгодно и най-сигурно би било да изберете нашата пълна уеб сайт поддръжка.

  По този начин на фиксирана и предвидима месечна цена, ще си осигурите наистина пълна и надеждна техническа поддръжка и компетентни грижи както за актуалността на информацията в сайта Ви, така и за неговата сигурност.

 • В случай че Вие сами се грижите за актуализацията на съдържанието в сайта Ви, а се нуждаете единствено от технически грижи и поддръжка на сайта Ви, то някой от предлаганите пакети за поддръжка би бил най-доброто решение за Вас.

 • Ако обаче актуализации на Вашия сайт се налагат относително рядко (веднъж на няколко месеца или по-рядко), то вероятно поддръжката при поискване би била по-изгодния за Вас вариант.

Ако имате каквито и да било въпроси относно поддръжката, попитайте ни ...

Всички цени в този сайт са крайни.
Всички плащания се извършват по банков път, срещу издадена фактура.

 

Готови ли сте нашият 20-годишен опит
да работи за Вашето онлайн присъствие?

ПОИСКАЙТЕ ВАШАТА ОФЕРТА