Ние не сме "различни".
Ние сме такива, каквито трябва да бъдем, за да сме Ви истински полезни.(Атанас Георгиев)

Адаптивен (responsive) дизайн

Нашествието на мобилните устройства

Адаптивен (responsive) дизайн

За последните няколко години мобилните устройства (телефони и таблети) така превзеха Мрежата, че вече близо 60% от световния Интернет трафик се пада на мобилните устройства.

Докато доскоро собствениците на сайтове изграждаха мобилни версии на техните сайтове само в редки случаи и като "специална екстра", то в наши дни вече достъпността на Вашия сайт през мобилни устройства не е лукс, а жизнена необходимост.

Google вече официално съобщи, че от края на април 2015 сайтове, които не са пригодени за мобилни устройства, няма да излизат в резултатите от търсения с такива устройства ... А това накратко означава, че ако Вашият сайт не е "responsive", тоест не се адаптира към мобилни устройства, Вие губите близо 50% от потенциалните си потребители!

Бихте ли допуснали това?

Какво е адаптивният или "responsive" дизайн?

Изразът "responsive design" на английски буквално означава "реагиращ дизайн", а като най-близък на този термин, в българсикя език е възприет израза "адаптивен дизайн".

При адаптивния дизайн, посредством технически средства, вградени в сайта, сайтът "разбира" каква е разделителната способност (резолюцията) на устройството, с което клиентът го посещава, и "изпраща" в браузера му точно такава версия, която е съобразена с възможностите и изискванията точно на това устройство.

С други думи, ако посетителят ползва настолен компютър и голям монитор с ширина на екрана примерно 1920 пиксела, той получава сайт, адаптиран и съобразен с тези размери на екрана. Ако обаче посетителят ползва мобилен телефон с ширина на екрана само 320 пиксела, то той ще получи в телефона си версия на сайта, адаптирана точно за този размер.

Какви са преимуществата на адаптивния сайт?

Преди всичко, съвсем очевидното преимущество сайтът Ви да е изграден с адаптивен дизайн е това, че просто няма да губите 60% от потенциалните си клиенти ... По-сериозно преимущество надали може да съществува ...

... но има и още: за разлика от досега възприетия подход за изграждане на отделни сайтове само за мобилни устройства (т.нар. "мобилни сайтове"), Вие вече няма да изграждате, поддържате и актуализирате два сайта, а само един - Вашият адаптивен сайт.

Нашата оферта за адаптивен (responsive) сайт

В същност, тук нещата са прости: вече всички сайтове по всички наши пакети, могат да бъдат изградени с адаптивен дизайн. По-просто и ясно от това не може да се каже :-)

Ако имате каквито и да било въпроси относно изграждането на Вашия сайт, попитайте ни ...

Благодаря Ви, че сте тук.

Създател на този сайт и собственик на БГпро Медия ЕООД

Търсите фирма, която да изгради Вашия уеб сайт?   Изпратете ни Вашето запитване оттук