Адаптивен (responsive) дизайн

Нашествието на мобилните устройства

Адаптивен (responsive) дизайн

За последните няколко години мобилните устройства (телефони и таблети) така превзеха Мрежата, че вече близо 60% от световния Интернет трафик се пада на мобилните устройства.

Докато доскоро собствениците на сайтове изграждаха мобилни версии на техните сайтове само в редки случаи и като "специална екстра", то в наши дни вече достъпността на Вашия сайт през мобилни устройства не е лукс, а жизнена необходимост.

Google вече официално съобщи, че от края на април 2015 сайтове, които не са пригодени за мобилни устройства, няма да излизат в резултатите от търсения с такива устройства ... А това накратко означава, че ако Вашият сайт не е "responsive", тоест не се адаптира към мобилни устройства, Вие губите 60% от потенциалните си потребители!

Бихте ли допуснали това?

Какво е адаптивният или "responsive" дизайн?

Изразът "responsive design" на английски буквално означава "реагиращ дизайн", а като най-близък на този термин, в българсикя език е възприет израза "адаптивен дизайн".

При адаптивния дизайн, посредством технически средства, вградени в сайта, сайтът "разбира" каква е разделителната способност (резолюцията) на устройството, с което клиентът го посещава, и "изпраща" в браузера му точно такава версия, която е съобразена с възможностите и изискванията точно на това устройство.

С други думи, ако посетителят ползва настолен компютър и голям монитор с ширина на екрана примерно 1920 пиксела, той получава сайт, адаптиран и съобразен с тези размери на екрана. Ако обаче посетителят ползва мобилен телефон с ширина на екрана само 320 пиксела, то той ще получи в телефона си версия на сайта, адаптирана точно за този размер.

Какви са преимуществата на адаптивния сайт?

Преди всичко, съвсем очевидното преимущество сайтът Ви да е изграден с адаптивен дизайн е това, че просто няма да губите 60% от потенциалните си клиенти ... По-сериозно преимущество надали може да съществува ...

... но има и още: за разлика от досега възприетия подход за изграждане на отделни сайтове само за мобилни устройства (т.нар. "мобилни сайтове"), Вие вече няма да изграждате, поддържате и актуализирате два сайта, а само един - Вашият адаптивен сайт.

Нашата оферта за адаптивен (responsive) сайт

В същност, тук нещата са прости: вече всички сайтове по всички наши пакети, могат да бъдат изградени с адаптивен дизайн. По-просто и ясно от това не може да се каже :-)

Ако имате каквито и да било въпроси относно изграждането на Вашия сайт, попитайте ни ...

Благодаря Ви, че сте тук.

Създател на този сайт и собственик на БГпро Медия ЕООД

Търсите фирма, която да изгради, обнови или поддържа Вашия уеб сайт?
Звъннете ни на 0898 20 55 89