Поддръжка на уеб сайт

Защо ни е поддръжка на уеб сайта?

Когато потенциалните Ви клиенти се изправят пред Вашия уеб сайт, те поставят знак за равенство между сайта Ви и фирмата Ви. Какво бихте си помислили за сайт, в който четете едни цени, а като се обадите във фирмата, цените се окажат съвсем други?

Какво бихте си помислили за сайт, в който "новините" датират примерно от миналата година?

А какво бихте си помислили за фирмата, притежателка на този сайт?

Много важно е да знаете, че:

  • Ако Вашият сайт е объркан и неясен, потребителят инстинктивно приема, че и всичко във фирмата Ви е объркано и неясно!

  • Ако Вашият сайт изглежда непрофесионално, за потребителя това е знак да се съмнява във Вашият собствен професионализъм!

  • Ако Вашият сайт дава невярна информация, за потребителя това сигнал, че не може да се вярва и на самите Вас!

Накратко - за посетителите на сайта Ви, Вашият сайт е точно отражение на Вашата фирма.

Нещата наистина са толкова прости!

Мога ли сам да поддържам сайта си?

При нас много често идват собственици на фирми, които вече имат изграден сайт, но срещат сериозни проблеми с поддръжката му и в резултат на това сайтът им стои неактуален с месеци, а понякога и с години!

Повечето от тях са били подлъгани от разпространеното схващане, че е достатъчно сайтът да е оборудван със система за управление на съдържанието (CMS), за да може всеки във фирмата да го поддържа и актуализира.

Истината, за съжаление, се оказва доста по-различна.

Противно на очакванията, работата с онлайн редактора на техния CMS се оказва много по-сложна от работата с програми за редактиране на текстове като Word.

При работата с онлайн редактор, например ползването на рутинни процедури като "copy & paste" може да се окаже доста рисково и вредно за сайта, а качването на снимки "директно от фотоапарата", без предварително оразмеряване и оптимизиране на фотосите - направо пагубно.

В някои случаи неща, които изглеждат наглед прости и очевидни за Word, приложени в един онлайн редактор водят до непредвидими резултати, които често са вредни за сайта.

При някои CMS-и пък, създаването на нови страници или елементи в менюто на сайта е толкова сложна и нелогична за "редовия" потребител процедура, че много често, вместо да създадат нова страница в сайта си, собствениците им в същност го повреждат и той спира да работи.

По тези (и по някои други) причини, в случай че фирмата ви не разполага със компетентен и добре обучен персонал за поддръжка на фирмения сайт, поверяването поддръжката му на специализирана фирма е по-евтиното и несравнимо по-сигурното решение ...

Колко струва поддръжката на уеб сайт?

На този въпрос не може да се даде универсален отговор, защото разходите за поддръжка зависят от обема и характера на сайта, както и варират в зависимост от обема и честотата на актуализациите.

Цените и възможностите, които предлагаме за поддръжка на вашия сайт, можете да прочетете в страницата ни с цени за поддръжка на уеб сайтове.

 


Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС
(0% ДДС съгласно чл. 113, ал. 9 от ЗДДС)

До края на кризата с COVID-19, обявяваме 25% отстъпка
от всички наши цени за изграждане на нови сайтове
Вижте всички подробности ...