Абонаментна поддръжка на уебсайт – цена

Защо Вашият сайт се нуждае от поддръжка?

Стара истина е, че няма нищо по-безсмислено от стар вестник и неактуален сайт. В днешно време обаче нещата са още по-сложни. Сайт, оставен без поддръжка, не става просто безсмислен. Той става опасен!

Масовото навлизане на системите за управление на съдържанието, и особено WordPress, направи сайтовете технически по-сложни, но оттам и по-уязвими. В наши дни сайт, оставен без редовна техническа поддръжка, лесно става жертва на хакерски атаки, като вследствие на това не само спира да помага на бизнеса Ви, но започва да му вреди.

Какво включва поддръжката?

Както сме споменавали и на други места в нашия сайт, уебсайт поддръжката включва четири направления:

 • Техническа поддръжка
 • Функционална поддръжка (актуализация на съдържанието и функционалностите)
 • Оптимизация за Google (SEO)
 • Присъствие в социалните мрежи

И докато редовната актуализация на съдържанието, оптимизацията за Google и развитието на присъствието Ви в социалните мрежи често могат да се разглеждат като полезни екстри, то техническата поддръжка на Вашия сайт безусловно е задължителна.

Нека припомним, че оставен без техническа поддръжка, сайт изграден с WordPress или друга система за управление на съдържанието, бързо може да стане обект на хакерски атаки и не просто да престане да работи както се очаква, но и да започне да вреди.

Какво Ви предлагаме ние?

Ние имаме богат опит в работата по всичките изброени по-горе четири направления на поддръжката. Ядрото на абонаментния план, който Ви предлагаме, включва единствено задължителната техническа поддръжка.

Има обаче и още: веднага щом станете наши абонати, ние ще поемем техническата поддръжка на Вашия сайт, но едновременно с това ще получите и 50% отстъпка от нашата часова тарифа, в случай че пожелаете да актуализираме съдържанието Ви, да оптимизираме сайта, или да Ви предоставим друга услуга по поддръжката.

В месечната цена за техническа поддръжка се включва:

 • Постоянно автоматично следене (мониторинг) на работата на сайта и незабавна реакция, в случай на отклонения от нормите.
 • Поддържане на актуално цялостно копие (бекъп) на сайта.
 • Редовна актуализация както на системата за управление на съдържанието, така и всички нейни модули (плъгини).
 • Приоритетно обслужване при Ваши заявки за работа по сайта, извън техническата поддръжка.
 • 50% отстъпка от часовата ни тарифа при Ваши заявки за работа по сайта, извън техническата поддръжка. (*)
 • Неограничени безплатни консултации по имейл или телефон.
 • Компетентна комуникация с Вашия хостинг доставчик, при нужда.
 • Инсталиране на специализиран модул (плъгин) за защита на сайта от хакерски атаки.
 • Следене на сайта със средствата на Google Console и Google Analytics.

Месечна абонаментна цена, включваща всичко по-горе:
150 лв. (**)

(*) – Важи за всякакви Ваши искания за поддръжка на сайта по другите три направления – актуализация на съдържанието, SEO и развитие на присъствие в социални мрежи.
(**) – Цената важи да поддръжката на малки до средни фирмени сайтове. Тя не е приложима за поддръжката на онлайн магазини или онлайн фирмени каталози. Поискайте от нас конкретна оферта за поддръжка, в случай че притежавате онлайн магазин или фирмен каталог.

Имате въпрос?
Свържете се с нас

Не се колебайте да ни попитате …