Добре знаем, че единственият начин да печелим ние,
е като чрез нашата работа печелите Вие.

Оптимизирането на сайта не може всичко

Оптимизиране, та оптимизиране ...

Вчера ми се обади клиент.

- Искам, казва ми, да ми оптимизирате сайта за да излиза в Google.

- Чудесно, отвръщам му, може ли да погледна Вашия сайт?

Човекът ми продиктува адреса. Набирам го в браузера и ... пред мен се отваря сайт, състоящ се от една единствена страница с 3 (словом - три) изречения и няколко снимки ...

- Какво има да му се оптимизира на това нещо? недоумяващо питам аз ...

- Ами как какво? Вие си знаете - нали се регистрира, слагат се там разни думички на разни места, и сайтът се появявал на първа страница в Goole ...

Преди да оптимизирате сайта, убедете се, че имате сайт ...

Думата "оптимизиране" някак примамливо жужи в главите на всички собственици на сайтове.

Някои от тях обаче напълно погрешно възприемат оптимизирането като нещо, което някак автоматично ще реши всичките им проблеми със сайта, и веднъж "оптимизиран", сайтът тутакси ще започне да продава.

За голямо съжаление, намират се и фирми, които предлагат оптимизиране и гарантират добро класиране, без дори да са видели сайта, който ще оптимизират! С което само затвърждават ЗАБЛУДАТА, че щом един сайт не се появява в Google, значи единствената причина е, че той не е "оптимизиран" и оптимизирането му ще реши проблема.

Не се лъжете, това е дълбоко погрешно!

Запомнете: Ако в сайта ви не се съдържат текстовете или изразите, които хората търсят в Google, никаква оптимизация не може да ви помогне! Истината е, че преди да оптимизирате един сайт за търсачките, трябва да сте сигурни, че сайтът е добре премислен, правилно проектиран и компетентно изграден!

Друго важно нещо е в сайта ви да се съдържат точно тези текстове, които хората търсят или биха търсили в Google.

Още за същността на търсачките, и най-вече Google, както и повече подробности за особеностите на процеса по оптимизиране, можете за прочетете в нашата статия Какво е оптимизацията за търсещи машини или SEO?

Защо оптимизирането не е панацея?

Както вече сме споменавали на много места в този сайт, Google е търсеща машина, за която определящи са текстовете в даден сайт. Google не разбира от картинки, нито ще насочи потребителите към вашия сайт, ако в него се съдържат общи приказки от типа "нашата фирма е водеща в бранша" или "в нашата фирма работят талантливи специалисти". Ако текстовете на вашия сайт не съдържат търсените през Google думи, в определено количество и в определено съотношение спрямо останалия текст, никаква "оптимизация" не може да накара Google да насочи посетители към вас.

Структурата и качеството на кода на сайта също е определяща за класирането в Google. За съжаление, обемът и целите на този сайт не ни позволяват да дадем повече подробности на тази тема, но важно е да споменем, че при едни и същи текстове в два сайта, Google категорично ще даде приоритет и ще класира по-напред този сайт който е с коректен "семантичен" код.

Накрая, но далеч не като най-маловажно, трябва да подчертаем, че дори и посредством добри текстове да успеете да привлечете посетители във вашия сайт, това все още далеч не ви гарантира, че сайтът ви ще е успешен и ще продава. Това зависи от характера, структурата и начина, по който е поднесена информацията във вашия сайт. В тази връзка добрите професионални уеб дизайнери могат да ви бъдат от съществена полза.

Какво трябва да се направи за оптимизиране на сайта?

Преди всичко е важно оптимизацията на сайта Ви да е постоянна задача на човек или фирма.

Не си правете илюзиите, че дори и най-добрият оптимизатор на сайтове може да направи така, че сайтът Ви да се класира добре и завинаги да остане на челни места. Оптимизацията на един сайт е постоянен процес, изискващ много опит и знания, последвани от навременна и прецизна реакция на всяка промяна в конкурентната среда.

Още информация за оптимизирането, можете да прочетете в този материал ...

Благодарим Ви че сте тук.
Автор:

Вие четете оригиналната авторска статия. Кликнете тук за да научите за фалшификатите ...

Търсите фирма, която да изгради Вашия уеб сайт?
Звъннете ни на 0898 20 55 89